O mnie

Łukasz Chrząszcz

Cześć! Jestem Luk. Choć zbliżam się do 30-stki, to młodsze kasjerki ciągle pytają mnie o dowód:))

Z zawodu jestem… szefem ;) Z dobrym wynikiem ukończyłem studia na kierunku zarządzanie i marketing. Na szczęście były zaoczne, więc miałem czas na hobby. Lubię czytać, pograć w tenisa ziemnego i napić się dobrego piwa.

Pracowałem jako szeregowy pracownik w gastronomii, specjalista ds. marketingu aż w końcu otworzyłem swoją własną knajpkę. Obecnie rozwijam portal gastronomiczny Managero.pl, dzielę się swoją wiedzą, doświadczeniem i tym, czego akurat się nauczę.

luk

Dzięki partii, na którą głosowałem w 2007 roku będę pracował do końca życia. Mam więc sporo czasu na zostanie nierobem :) Jestem w posiadaniu syna, którego wychowuję po swojemu i marzeń, które nadają sens mojemu życiu. Pierwsze z marzeń już spełniłem – pracuję na własny rachunek i cieszę się z każdego poranka. W przyszłości chcę założyć fundację wspierającą osoby jąkające, jako poseł zmieniać Polskę na wolnościową oraz zagrać Odrą Wodzisław w europejskich pucharach! ;)

Na forum Managero.pl/f bezpłatnie pomagam osobom, które otwierają biznes lub prowadzą knajpkę. Oczywiście priorytetowo traktuję moich czytelników, więc już dziś zapraszam Cię do zostania nim!

  • Polub Luka

  • Jeśli profesjonalnie podchodzisz do otwarcia lokalu i liczysz na fachową pomoc, to napisz do mnie: kontakt(@)managero.pl. W ciągu 48h skontaktuję Cię z zaufanym specjalistą z Twojej miejscowości. W innych sprawach pisz po prostu na mój e-mail: luk(@)niepoddawajsie.pl

    Warto żebyś wiedział, że treści zawarte na tym blogu są wyłącznie wyrazem osobistych poglądów autora i nie stanowią „rekomendacji” w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715). Pamiętaj, że sam podejmujesz decyzje inwestycyjne na własną odpowiedzialność. Kopiowanie i powielanie tekstów bez zgody autora jest niemile widziane, tak samo jak spam, reklama szemrana i chamstwo w komentarzach.

    • Jestem naprawdę pod wrażeniem, bardzo mało ludzi "chwali się" tym jak zaczynali. Cieszę się, że trafiłam na Twojego bloga, bo nigdzie nie mogłam znaleźć informacji jak zacząć.

      • Dzięki! Cieszę się, że mogę pomóc :)

      • Luk

        U mnie znajdziesz nie tylko informacje jak zacząć, ale również jak skończyć.

    • Luk

      Powodzenia Grisza :)

    • Magdalena

      Luk mam pytanko od jakiegoś czasu myslę o własnej gastronomi dość specyficznej (dla alergików i z celiakią) w miejscowości w której jest duzo uzdrowisk ale nie wiem jak zacząć a do tego nigdy nie prowadziłam czegoś takiego i nie pracowalam w gastronomii. Jak się do tego w ogole zabrać jak znaleść odpowiednich ludzi i finansowanie. co myslisz o crowfundingu? Chciałabym robić domowe obiadki i jakieś łakocie dla najmłodszych oraz piec chlebek pod tą specjalną grupę. Jak myslisz ma to sens w małej miejscowości? Warto się za to zabierać bez doświadczenia ale z mażeniami? Dodam że nie pracuję od roku więc o kredycie mogę zapomnieć.